Suomen Pankki on päättänyt keskittää rahahuollon tukkutoiminnot Vantaan ja Oulun aluekonttoreihin. Tavoitteena on parantaa rahahuollon tehokkuutta koko yhteiskunnan tasolla ja varmistaa, että käteisen käyttäjien tarvitsemien palveluiden taso voidaan säilyttää.
 
Käteisen osuus maksamisessa on Suomessa tasaisesti vähentynyt. Viime vuonna maksuista alle kolmannes suoritettiin käteisellä. Kehitys on ollut samankaltaista myös muualla Euroopassa. Samaan aikaan keskuspankkien osuus rahahuollon päivittäistoiminnoissa on vähentynyt ja vastaavasti yksityisen sektorin rooli kasvanut. Koko euroalueella sekä pohjoismaissa keskuspankit ovat keskittäneet rahahuoltoa ja supistaneet aluekonttoriverkostojaan.
 
Suomen Pankin nykyisistä neljästä aluekonttorista Vantaa ja Oulu jatkavat toimintaansa. Tampereen ja Kuopion aluekonttorit suljetaan vuoden 2012 loppuun mennessä. Suljettavien aluekonttoreiden henkilöstömäärä on yhteensä 14 henkeä. Vakituiselle henkilökunnalle tarjotaan työtä Suomen Pankin muissa toimipisteissä.
 
Päätöksellään Suomen Pankki laajentaa valtakunnallisesti aluetta, jolla paikalliset laskentakeskukset voivat varsin itsenäisesti huolehtia oman toiminta-alueensa rahahuollosta.

Lisätietoja antavat johtokunnan varapuheenjohtaja Pentti Hakkarainen, puh. 010 831 2002 ja maksuvälineosaston osastopäällikkö Mauri Lehtinen, puh. 010 831 3473.