Pankkivaltuusto matkustaa Washington D.C:hen ja New Yorkiin 14.–19.1.2014. Matkan aikana pankkivaltuusto tutustuu Yhdysvaltain keskuspankin ja Federal Reserve  keskuspankkijärjestelmän toimintaan sekä vierailee Kansainvälisessä valuuttarahastossa (IMF). Pankkivaltuusto perehtyy näillä vierailuillaan mm. Yhdysvaltain raha- ja finanssipolitiikkaan, epätavanomaisen rahapolitiikan muotoihin sekä laajemmin rahoitussektorin ja kansainvälisen rahoitusjärjestelmän viimeaikaiseen kehitykseen.
 
Lisäksi pankkivaltuusto vierailee New Yorkin pörssissä (NYSE) ja Brookings Institution  tutkimuslaitoksessa. Keskustelujen aiheina ovat mm. Yhdysvaltain osakemarkkinoiden tulevaisuudennäkymät, koko maan taloudellinen tilanne ja talouspolitiikka sekä amerikkalaisten näkemys Euroopan talouden ja eurojärjestelmän haasteista.. Pankkivaltuusto vierailee myös Yhdysvaltain valtiovarainministeriössä sekä tapaa kongressin jäseniä ja käy keskusteluja rahoitusalan edustajien kanssa.
 
Matkaa johtaa pankkivaltuuston puheenjohtaja Ben Zyskowicz. Pankkivaltuuston viiden edustajan lisäksi matkalle osallistuvat Suomen Pankista pääjohtaja Erkki Liikanen ja johtokunnan varapuheenjohtaja Pentti Hakkarainen sekä pankkivaltuuston neuvonantaja Ari Hyytinen.
 
Lisätietoja: pankkivaltuuston sihteeri Anton Mäkelä, anton.makela@bof.fi, puh. 0500 201 213.