​● Uusi 10 euron seteli otetaan käyttöön 23.9.2014. Ennen liikkeeseenlaskua 3 miljoonaan myyntiliikkeesen ja pienyritykseen eri puolille euroaluetta toimitetaan uutta seteliä käsittelevää tiedotusmateriaalia.
● Liikkeisiin ja yrityksiin toimitettavassa esitteessä kehotetaan huolehtimaan, että setelinkäsittelylaitteet ja aitouden tarkastamisessa käytettävät laitteet päivitetään hyvissä ajoin tunnistamaan uudet 10 euron setelit.

Toisen sarjan 10 euron seteleitä aletaan laskea liikkeeseen 23.9.2014. On tärkeää, että käteistä rahaa työssään käsittelevät ovat perillä uuden setelin ulkoasusta ja turvatekijöistä ja pystyvät välittämään tietoa niistä myös asiakkaille. Siksi eurojärjestelmä toimittaa kesäkuussa esitteitä uudesta setelistä yli 3 miljoonaan myyntiliikkeeseen ja pienyritykseen eri puolille euroaluetta.
Esitteessä käydään läpi uuden 10 euron setelin käyttöönoton aikataulu sekä tarvittavat toimet setelinkäsittelylaitteiden päivittämiseksi. Siinä myös muistutetaan vanhastaan tutusta TUNNUSTELE–KATSO–KALLISTELE-testistä, jonka avulla setelien aitous on helppo tarkastaa.
EKP:n seteliosaston johtajan Ton Roosin mukaan kaikissa euroalueen maissa toteutettavan kampanjan tarkoituksena on varmistaa, että mahdollisimman monet rahaa työssään käsittelevät saavat riittävästi tietoa uudesta setelistä ennen sen käyttöönottoa.

Esitettä on tänään alettu jakaa Suomessa ja Virossa, ja se tulee jakeluun kaikissa muissakin euroalueen maissa kesäkuun loppuun mennessä. Esitettä voi tilata lisää verkkosivustosta www.uudet-eurosetelit.eu.

Tiedotusvälineiden kysymyksiin vastaa Elodie Nowodazkij puhelinnumerossa +49 69 1344 7390.

Euroopan keskuspankki
 Viestinnän ja kielipalveluiden pääosasto, Tiedotus (Directorate General Communications and
Language Services, Press and Information Division)
Kaiserstrasse 29, D-60311 Frankfurt am Main
Puhelin: +49 69 1344 7455, Faksi: +49 69 1344 7404
Kopiointi on sallittu, kunhan lähde mainitaan.