​Suomen Pankki järjesti tänään yhteistyössä valtiovarainministeriön kanssa seminaarin lohkoketjuteknologian ja hajautettujen tilikirjojen mahdollisuuksista yhteiskunnan eri osa-alueilla. Osallistujina oli alan johtavia tutkijoita ja asiantuntijoita yliopistoista, tutkimuslaitoksista, virastoista ja yrityksistä ympäri Suomea.

Tilaisuuden tavoitteena oli tarjota puitteet keskusteluun lohkoketjuteknologian ja hajautettujen tilikirjojen mahdollisuuksista sekä saattaa yhteen merkittävimmät kotimaiset toimijat pohtimaan yhteistä näkemystä ja strategiaa uuden sukupolven teknologisten innovaatioiden hyödyntämiseksi niin yksityisellä kuin julkisella sektorilla.

Tilaisuudessa esiteltiin kymmenen projektia, joissa kaikissa kehitetään lohkoketjutekniikkaa hyödyntäviä sovelluksia teollisuuteen, finanssitoimialle sekä julkishallintoon. Puhujat edustivat laajasti eri organisaatioita. Mukana olivat mm. VTT, Etla, Aalto-yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Nets, Microsoft ja Fortum. Paneelikeskustelussa haettiin suuntaviivoja vahvuuksien yhdistämiseksi kansallisella tasolla.

Avauspuheenvuorossaan pääjohtaja Erkki Liikanen kertoi Suomen Pankin keskeisestä roolista maksu- ja rahoitusjärjestelmän valvojana ja kehittäjänä.

”Tehtävänämme on huolehtia maksu- ja muun rahoitusjärjestelmän luotettavuudesta ja tehokkuudesta sekä osallistua sen kehittämiseen. Rahoitustoimialaa muokkaavien uusien innovaatioiden tutkiminen ja tukeminen ovat osa tätä työtä”, Liikanen täsmensi.

Lisätietoja: digitalisaation neuvonantaja Aleksi Grym (aleksi.grym@bof.fi, puh. 010 831 2130).