20221213-Eurojatalous-uudistus-SPfi.1920x1080.jpg

 

Suomen Pankin julkaisusivusto eurojatalous.fi on uudistettu palvelemaan käyttäjien tarpeita entistä paremmin. Samalla sivuston visuaalinen ilme raikastui.

Uudistuneella sivustolla julkaisut on ryhmitelty ajankohtaisuuden mukaan ja sisältötyypeittäin. Myös julkaisujen aihepiirivalikoimaa on täydennetty.

Julkaisut löytyvät aihepiirivalikoiman ja sisältötyyppi-ikonien avulla. Sivuston artikkelihaku uudistui. Hakuelementti auttaa käyttäjää hakemaan aineistoja julkaisutyypin, aihealueen tai aikavälin mukaan. Artikkeleita voi hakea edelleen myös vapaata tekstihakua hyödyntämällä.

Suositut ”Helppolukuiset yhteenvedot” löytyvät uudella nimellä ”Lyhyesti sanottuna”. Lyhyesti sanottuna on ajankohtainen tietopaketti tiiviissä muodossa, joka on visualisoitu sisältöä havainnollistavalla infograafilla. 

Uudistus tehtiin käyttäjille suunnatun käyttäjätutkimuksen, sidosryhmähaastattelujen sekä Suomen Pankin asiantuntijoiden tekemien havaintojen perusteella. Uudistuksessa on huomioitu verkkopalvelun saavutettavuus.

Eurojatalous.fi -julkaisusivusto on perustettu vuonna 2015. Erilaisia talousaiheisia ajankohtaissisältöjä on tuotettu perustamishetken jälkeen liki 1 500. Vuosittain sivustolla käy noin 200 000 vierailijaa.

Tervetuloa tutustumaan sivustoon eurojatalous.fi.

Lisätietoja sivuston uudistuksesta antaa viestintäasiantuntija Petri Uusitalo p. 09 183 2629.