• Lisää kalenteriin
    Suomen Pankin rahamuseo, Snellmaninkatu 2

Rahamuseon tiistai-illan keskustelun teemana on Suomen idänkaupan historia, Suomen ja Neuvostoliiton väliset suhteet sekä Neuvostoliitto osana Venäjän historiaa. Keskustelua johtaa pääjohtaja Erkki Liikanen.

Keskustelutilaisuus kuuluu Rahamuseon suosittuun Talouskirja nyt -sarjaan. Vuorossa on Inkeri Hirvensalon ja Pekka Sutelan tuore teos Suomen kaupasta Neuvostoliiton kanssa.

Hirvensalon ja Sutelan kirja on yleisesitys Suomen taloudellisista idänsuhteista. Painopiste on Suomen ja Neuvostoliiton kahdenvälisissä suhteissa vuosina 1944–1991, mutta tausta ulottuu aina 1700-luvulle saakka. Aineistona on käytetty suomalaisia arkistoja, mutta myös useita kymmeniä pääosin 2000-luvun alussa tehtyjä haastatteluita, tutkimuksia, muistelmia ja historiikkeja.

Kauppat.tri Inkeri Hirvensalo on toiminut idänkaupan tehtävissä Suomen Pankissa ja entisessä Postipankissa sekä Helsingin kauppakorkeakoulussa.

Valtiot. tri Pekka Sutela toimii Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa. Hänen aikaisempiin työpaikkoihinsa kuuluvat Suomen Pankki sekä Helsingin yliopisto.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Paikkoja on kuitenkin rajoitetusti joten tulethan paikalle ajoissa. Tervetuloa!