Generation €uro Students’ Award on uusi euroalueella järjestettävä kilpailu, jonka tavoitteena on tutustuttaa keskiasteen opiskelijat rahapolitiikan päätöksentekoon ja talouden peruskäsitteisiin. Kilpailu järjestetään samanaikaisesti euroalueen eri maissa. Suomessa kilpailun järjestää Suomen Pankki. Suomessa toimiville kansainvälisille kouluille ja Eurooppa-kouluille kilpailun järjestäjänä toimii Euroopan keskuspankki.

Generation €uro Students’ Award on avoin kaikille keskiasteen opiskelijoille, ja siihen osallistutaan joukkueina. Kolmikierroksisen kilpailun ensimmäinen kierros toteutetaan internetissä, ja se alkaa lokakuun alussa. Ensimmäisen kierroksen parhaat joukkueet osallistuvat kilpailun toiselle kierrokselle, joka toteutetaan essee-tehtävänä. Kilpailun kolmas kierros käydään Suomen Pankissa, ja kaikki tälle kierrokselle selvinneet joukkueet palkitaan. Suomen kilpailun voittajajoukkue tullaan muiden eurooppalaisten voittajajoukkueiden kanssa kutsumaan myös Euroopan keskuspankissa järjestettävään palkintojenjakotilaisuuteen Frankfurtiin.

Talousosaamisen merkitys on finanssikriisin myötä korostunut. On tärkeää, että nuoret tuntevat omaa talouttaan koskevat mahdollisuudet ja osaavat arvioida riskejä, joita eri ratkaisuihin liittyy. Generation €uro Students’ Award on keskiasteen opiskelijoille ainutlaatuinen tilaisuus perehtyä rahapolitiikkaan modernilla ja hauskalla tavalla osana eurojärjestelmän yhteistä kilpailua.

Kilpailun aikatauluista ja kilpailukierroksista on lisätietoa Generation €uro  verkkosivustossa osoitteessa www.generationeuro.eu ja Suomen Pankin verkkosivuilla www.suomenpankki.fi/globalassets/fi/suomen_pankki/yleisopalvelut/kouluyhteistyo.

Lisätietoja antaa tiedottaja Iina Lario, puh. 010 831 2689.