​Suomen Pankin velvollisuus lunastaa markkaseteleitä ja -kolikoita päättyy 29.2.2012, kun markkojen ja eurojen rinnakkaiskäytön päättymisestä tulee kuluneeksi 10 vuotta.
 
Jos haluaa vaihtaa markkansa euroiksi, Suomen Pankki suosittelee kääntymistä ensisijaisesti oman pankin puoleen. Pankit ottavat harkintansa mukaan markkoja vastaan omilta asiakkailtaan. Myös valuutanvaihtoon erikoistuneelta Forexilta voi tiedustella markkojen vaihtamisesta.
 
Markkoja voi myös lähettää omalla kustannuksellaan postitse Suomen Pankkiin vaihdettavaksi.  Osoite on SUOMEN PANKKI, Asiakaskassa, PL 160, 00101 Helsinki.
 
Suomen Pankilla on yksi asiakaspalvelupiste Rauhankatu 19:ssä Helsingissä, ja sinne voi tuoda markkoja vaihdettavaksi euroihin. Asiakaspalvelupiste on avoinna arkisin klo 10–12 ja klo 13–15. Suomen Pankin aluekonttoreissa ei ole asiakaspalvelupisteitä.
 
Suomen Pankin lunastusvelvollisuus koskee kaikkia markkaseteleitä, jotka on laskettu liikkeeseen vuonna 1945 tai sen jälkeen, sekä viimeistä kolikkosarjaa, joka oli käytössä ennen euroon siirtymistä. Lunastusvelvollisuus koskee myös vuonna 1989 ja sen jälkeen liikkeeseen laskettuja juhlarahakolikoita.
 
Lisätietoa ja kuvat lunastettavista markoista löytyvät Suomen Pankin verkkosivuilta osoitteesta
http://www.suomenpankki.fi/fi/setelit_ja_kolikot/markkojen_vaihtaminen_euroiksi/Pages/default.aspx
 
Markkojen vaihtamisessa on hyvä ottaa huomioon, että keskuspankki lunastaa ne nimellisarvostaan. Joidenkin rahojen keräily- tai muistoarvo voi olla nimellisarvoa suurempi.
 
Lunastettavia markkoja on edelleen liikkeessä yhteensä noin 1,7 miljardin markan arvosta. Tästä summasta seteleitä on liikkeessä noin 750 miljoonan, kolikoita noin 591 miljoonan ja juhlarahoja noin 330 miljoonan markan arvosta.

Lisätietoja antaa johtava neuvonantaja Kenneth Sainio, puh. 010 831 3463.