"Kaikista euroseteleistä 50 euron seteleitä on kierrossa eniten. Sen osuus liikkeessä olevista seteleistä on noin 45 % eli yli 8 miljardia seteliä", kertoo Suomen Pankin rahahuolto-osaston päällikkö Päivi Heikkinen.

Uudessa 50 euron setelissä on 20 euron setelin tapaan hologrammiin sijoitettu läpikuultava ikkuna, jossa näkyvät Europa-neidon kasvot. Uusiin seteleihin on lisätty myös hohtava numero, joka seteliä kallisteltaessa vaihtaa väriä sinisestä vihreään.

Vaikka uudet setelit otetaan käyttöön, myös vanhat 50 euron setelit säilyvät käytössä rinnakkain uusien setelien kanssa. Vanhemmat setelit poistuvat kuitenkin vähitellen käytöstä, kun ne kuluvat ja palautuvat keskuspankkiin.

"Suomessa uusia 50 euron seteleitä saa automaatista sitä mukaa, kun automaatteja täytetään. Viimeistään viikon lopulla ne ovat löytäneet tiensä kaikkiin suomalaisiin käteisautomaatteihin", sanoo Heikkinen.

Koko eurosetelisarjaa uusitaan parhaillaan. Aiemmin on jo uusittu 5 euron, 10 euron ja 20 euron setelit. Uuden setelisarjan ulkoasu on kehitetty ensimmäisen sarjan pohjalta.

Lisätietoa ja materiaalia uusista seteleistä löytyy osoitteesta www.uudet-eurosetelit.eu. Yleisölle ja rahahuollon ammattilaisille tarkoitettuja esitteitä voi tilata osoitteesta www.suomenpankki.fi/tilaa.

Lisätietoja:

Osastopäällikkö Päivi Heikkinen, puh. 09 831 3473,
Tiedottaja Eira Heinämies, puh. 010 831 2469.