Suomen Pankin johtokunta on nimittänyt maksujärjestelmät-osaston osastopäälliköksi KTM Päivi Heikkisen ja tietohallinto-osaston osastopäälliköksi DI Petteri Vuolaston. Molemmat nimitykset ovat viiden vuoden määräajaksi ajalle 1.1.2019–31.12.2023.

Päivi Heikkinen on ollut Suomen Pankin rahahuolto-osaston osastopäällikkönä vuodesta 2014 lähtien. Aiemmin hän työskenteli rahoitusmarkkina- ja tilasto-osaston yleisvalvontatoimiston toimistopäällikkönä sekä Euroopan keskuspankissa. Heikkisellä on vahva rahahuollon, maksamisen ja maksujärjestelmien tuntemus.

Petteri Vuolasto on toiminut Suomen Pankin IT-päällikkönä vuodesta 2009 lähtien. Aiemmin hän on työskennellyt Suomen Pankin IT-yksikön tuotantotoimiston toimistopäällikkönä. Vuolastolla on vahva asiaosaaminen IT-toimintojen ja tietohallinnon perussubstanssissa.

Osastopäälliköiden paikat tulivat hakuun, kun Suomen Pankin johtokunta uudisti organisaatiota. Uudistuksen tavoitteena on tukea Suomen Pankin strategisia painopisteitä keskittämällä maksamiseen ja tiedonhallintaan liittyvät toiminnot omille osastoilleen.

Maksujärjestelmät-osasto vastaa rahahuollosta ja maksujärjestelmien yleisvalvonnasta ja kehittämisestä. Tietohallinto-osasto vastaa tietojärjestelmistä sekä asiakirja- ja tietopalveluista.

Lehdistötiedotetta on korjattu 10.12.2018.