Euroalueen toisen asteen opiskelijoille suunnattu Generation €uro Students’ Award -kilpailu käynnistyi jälleen 1.11.2012 Euroopan keskuspankissa (EKP) ja 11 euroalueen kansallisessa keskuspankissa. Lukuvuonna 2012–2013 kilpailu järjestetään Suomen Pankin lisäksi Belgian, Saksan, Espanjan, Irlannin, Italian, Alankomaiden, Itävallan, Portugalin, Slovenian ja Slovakian keskuspankeissa. Kansalliset keskuspankit järjestävät kilpailun kukin omassa maassaan, ja EKP järjestää kilpailun kansainvälisille ja Eurooppa-kouluille.
 
Kilpailussa on tälläkin kertaa kolme kierrosta. Ensimmäisen kierroksen karsintakysymyksiin voi vastata kilpailusivustolla 30.11.2012 asti. Toiselle kierrokselle päässeet joukkueet pyrkivät ennakoimaan EKP:n neuvoston maaliskuun 2013 korkopäätöksen ja esittävät perustelut ratkaisulleen esseevastauksessa helmikuussa 2013. Kunkin maan sekä kansainvälisten ja Eurooppa-koulujen sarjan viisi parasta joukkuetta kutsutaan viimeiselle kierrokselle ennakoimaan huhtikuun 2013 korkopäätös ja esittämään perustelunsa asiantuntijaraadille. Kilpailun päätteeksi parhaat joukkueet kutsutaan palkintojenjakotilaisuuteen Saksaan EKP:n tiloihin Frankfurt am Mainiin 17.–18.4.2013.
 
Ensimmäinen, 20.6.2012 päättynyt Generation €uro Students’ Award ‑kilpailu oli suuri menestys. Mukana olleet opiskelijat pitivät kilpailua informatiivisena, motivoivana ja hyödyllisenä opintojen kannalta. Myös joukkueita ohjanneet opettajat kiittelivät kilpailua hyödylliseksi ja käytännölliseksi harjoitukseksi, jossa opettajatkin pystyvät syventämään talousalan tietouttaan ja teknisiä taitojaan.
 
Joukkueet voivat ilmoittautua toiseen Generation €uro Students’ Awardiin kilpailun verkkosivuilla (www.generationeuro.eu). Kilpailusivustolla on myös paljon lisätietoa kilpailusta, ensimmäisen kilpailun voittajista ja kilpailuun liittyvistä tapahtumista. Materiaalia voi myös tilata osoitteesta generationeuro@ecb.europa.eu.