Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn puhui Saksan kristillisdemokraattien talousneuvoston järjestämässä Rahoitusmarkkinapolitiikka -konferenssissa 29.1.2019 Berliinissä. Talousneuvostossa on edustettuna yli 12 000 saksalaista yritystä.

Alustuksessaan Rehn puhui rahapolitiikan näkymistä ja Euroopan talous- ja rahaliiton kehittämistarpeista euron kolmannella vuosikymmenellä. ”EU tarvitsee rahaliiton, joka toteuttaa kansalaisille tekemänsä lupauksen vakaudesta, kestävästä kasvusta ja työllistymismahdollisuuksista”, hän sanoi.

”Euroalueen uudistaminen ei ole vain tekniikkaa, vaan liittyy koko Euroopan unionin tulevaisuuteen”, Olli Rehn totesi. ”Euroopan rooli demokratian ja sääntöperusteisen kansainvälisen järjestyksen lipunkantajana on tullut olennaisemmaksi kuin mitä se ehkä oli joitakin vuosia sitten. Sen sijaan, että kulutettaisiin poliittista energiaa sellaisten kynnyskysymysten asettamiseen, joiden kuvitellaan miellyttävän kotimaista yleisöä, olisi parempi ajaa myönteisiä uudistuksia ja keskittyä eurooppalaiseen sillanrakentamiseen”, hän tähdensi.

Pääjohtaja Olli Rehnin puhe on luettavissa Suomen Pankin verkkopalvelussa.