Silja Rajala 28.6.2019 

Kesäbloggaajat kuvassa takarivissä vasemmalta Wilma Nissilä, Peppi Manninen, Ville Lehtinen, Rasmus Rannikko ja edessä vasemmalta Erika Ilkka, Silja Rajala ja Senni Haajanen.

Niin on kuulkaas taas se aika vuodesta, kun kesälomakausi alkaa ja toimistot hiljenevät. Suomen Pankissa ja Finanssivalvonnassa kesätyöntekijät ovat aloittaneet uurastamisen, osa jo toukokuun aikana ja viimeisetkin kesäkuun alussa. Tänä vuonna molemmissa organisaatioissa työskentelee yhteensä noin 40 kesätyöntekijää, jotka on valittu 860 hakijan joukosta ja osa suoraan aiempien kesien perusteella. Tuttuun tapaan kesätyöntekijät niin Suomen Pankista kuin Finanssivalvonnasta avaavat kokemuksiaan ja työtehtäviään kesätyöblogin puolella. Tänä vuonna kesätyöstään Suomen Pankissa täällä blogin puolella kirjoittelevat Wilma Nissilä, Rasmus Rannikko, Erika Ilkka ja Silja Rajala sekä Finanssivalvonnan puolelta Ville Lehtinen, Peppi Manninen, Anni Suninen ja Senni Haajanen.

Ensimmäisenä esittelyyn pääsevät pankkilaiset! Suomen Pankissa työskentelee tänäkin kesänä timanttista porukkaa, mitä mielenkiintoisimmissa tehtävissä. Ensimmäistä kesäänsä Pankissa viettävät Wilma, Erika ja Silja. Rasmus taas on jo viime vuodelta tuttu bloggari.

Wilma on vastavalmistunut kauppatieteiden maisteri taloustieteestä ja tämä ehtiväinen likka suorittaa myös toista maisteria tilastotieteestä ja matematiikasta Turun yliopistossa. Syksyllä Wilma aloittaa tohtoriopinnot taloustieteestä. Wilman kesä menee tänä vuonna pankin rahapolitiikka- ja tutkimusosastolla ennustetoimistossa, jossa keskeisiin työtehtäviin kuuluu kaksi itsenäistä tutkimusprojektia. Toinen projekti käsittelee Suomen talouden tilan ennustamista lyhyellä aikavälillä ja toinen koskee tutkimusraportin tekoa erilaisista taantumatodennäköisyyksiä ennustavista aikasarjamalleista. Tältä kesältä Wilma odottaa perehtymistä ekonomistin asiantuntijatehtäviin sekä vastuullisia ja mielenkiintoisia työtehtäviä. Toivon pääseväni hyödyntämään opinnoissa kerrytettyjä taitoja käytännössä sekä oppivani mahdollisimman paljon uutta, Wilma kertoo.

Taloustiedettä Tampereen yliopistossa opiskeleva Rasmus on jo kokeneempi konkari Suomen Pankissa. Hän on toista kesää töissä Suomen Pankin markkinaoperaatiot-osaston rahapolitiikan toteutus -toimistossa. Rasmuksen työtehtävät MO:lla (eli markkinaoperaatiot-osastolla) liittyvät sekä rahapolitiikan toteutukseen että rahoitusmarkkinoiden päivittäiseen seurantaan ja analysointiin.

Erika työskentelee Suomen Pankin johdon sihteeristössä johtokunnan assistenttipalveluissa. Hän opiskelee Haaga-Heliassa johdon assistenttityön koulutusohjelmassa ja tarkoituksena on valmistua tradenomiksi vuoden lopulla. Tärkeimpiin työtehtäviin johtokunnan assistenttipalveluissa kuuluvat johtokunnan kokousjärjestelyt ja muu johtokunnan assistenttien avustaminen ja sijaistus. Kesällä Erika odottaa oppivansa paljon uutta, niin assistentin työnkuvasta kuin ylipäätään Suomen Pankin toiminnasta. Lisäksi hän odottaa innolla, miten pääsee soveltamaan koulussa oppimaansa käytännössä ja kehittämään osaamistaan.

Tänäkin vuonna myös Finanssivalvonta (Fiva) työllistää useita nousevia, nuoria talentteja! Ensimmäistä kesäänsä Fivassa teille valottavat Ville, Peppi, Anni ja Senni.

Ville on kesätöissä Digitalisaatio ja analyysi -osastolla. Ville opiskelee parhaillaan taloustiedettä Helsingin yliopistolla ja kiinnostui data-analytiikasta noin vuosi sitten, jonka jälkeen hän on opiskellut paljon erilaisia ohjelmointikieliä muiden opintojen ohessa. Työtehtäviinsä Fivassa Ville kertoo kuuluvan analyysitietokannan kanssa "härväämisen" Exceliä ja muita analytiikkatyövälineitä hyödyntäen. Ville toivoo oppivansa paljon uutta ja saavansa haastavia työtehtäviä Finanssivalvonnassa.

Peppi työskentelee Pääomamarkkinoiden valvonta -osaston Sijoituspalvelut ja -tuotteet toimistossa. Hänen keskeisiin työtehtäviinsä kuuluvat muun muassa erilaisten hakemus- ja ilmoitusasioiden käsittely sekä teema-arvion laatimiseen osallistuminen. Kesätyö Fivassa tuo tullessaan taukoa opinnoista Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa ja kesän jälkeen Pepillä jäljellä on vielä noin vuosi opintoja ennen valmistumista. Erityisesti Peppi odottaa kesältä tutustumista Finanssivalvontaan, vastuullisia ja monipuolisia työtehtäviä sekä perehtymistä sääntelyyn. Lisäksi odotan innolla kesätyöntekijöiden kesäjuhlien suunnittelua sekä tutustumista muihin työntekijöihin, Peppi kertoo.

Senni viettää kesänsä Digitalisaatio ja pankkipalvelut -toimistossa. Senni opiskelee Tampereen yliopistolla kauppatieteitä, jossa jäljellä häämöttää enää loppuhuipennus eli gradun teko. Pääaineenaan hän opiskelee yritysjuridiikkaa, ja erityisesti pankki- ja rahoitusoikeus on aina kiinnostanut, joten kesätyö Fivassa sopii Sennille kuin nenä päähän. Digitalisaatio ja pankkipalvelut -toimisto on suhteellisen uusi, joten kesätyöntekijänä hän on jo nyt päässyt auttamaan monenlaisessa asioissa ja osallistumaan useampaan eri projektiin. Toimistossa käsitellään paljon fintechiin sekä uuteen sääntelyyn liittyviä asioita, ja kesätyöntekijän tonttiin kuuluu muun muassa toiseen maksupalveludirektiiviin ja innovaatioihin liittyvien yhteydenottojen hoito ja delegointi. Tässä vaiheessa Sennillä on takana hieman yli kuukausi Fivassa, ja hän kokee, että on jo nyt oppinut paljon sekä on päässyt hyödyntämään aiemmin opinnoissa ja työelämässä kertynyttä osaamistaan mielenkiintoisten ja haastavien asioiden parissa. Hienoa nähdä, mitä loppukesä tuo tullessaan, Senni hehkuttaa.

Anni työskentelee kesän ajan Vakuutusvalvonta -osaston Työeläkelaitokset -toimistossa. Hän opiskelee Tampereen yliopistossa kauppatieteitä, ja viimeinen opiskeluvuosi käynnistyykin tulevana syksynä. Pääaineenaan Annilla on vakuutustiede ja aikaisempi vakuutusalan työkokemus innosti hänet hakemaan töihin Finanssivalvontaan. Päätökseen vaikutti myös viime kesän kesätyöblogi! Ensimmäinen kuukausi Fivassa kului kuin siivillä mielenkiintoisten työtehtävien sekä mukavien työkavereiden parissa, Anni suitsuttaa. Työtehtäviinsä Anni kertoo kuuluvan muun muassa toimiston vastuuvalvojien ja muiden asiantuntijoiden avustamisen erilaisissa taloudellisissa valvontatehtävissä. Anni odottaa innolla loppukesän tuomia haasteita sekä tietysti kesätyöntekijöitten tulevia kesäjuhlia!

Lopuksi vielä vähän minusta; Olen Silja, viimeisen vuoden opiskelija Haaga-Helian Johdon assistenttityö ja kielet -koulutusohjelmasta, ja tänä kesänä työskentelen Suomen Pankin hallinto-osastolla muiden sihteerien tukena ja heidän tuuraajana kesälomien ajan. Pääsääntöisesti viikkoni sujuvat erilaisten osaston sisäisten kokousten järjestelyissä, matkajärjestelyiden ja hallinto-osaston osastopäällikköä avustavien tehtävien parissa. Lisäksi vastaan kesätyöblogin koordinoinnista ja sen päivittämisestä sekä koordinoin ja järjestän yhdessä kesäjuhlatoimikunnan kanssa kesätyöntekijöiden kesäjuhlia. Päädyin hakemaan Suomen Pankkiin töihin, koska halusin päästä työskentelemään ja kartuttamaan kokemusta vielä julkishallinnon organisaation puolella ennen valmistumista ja vakituisen työpaikan hakemista. Kesältä odotan, että pääsen tekemään monipuolisesti erilaisia työtehtäviä ja verkostoitumaan muiden kesätyöntekijöiden kanssa, mutta palataan kokemuksiini sitten tarkemmin elokuun puolella.

Bloggaajiin kuuluu monenlaista osaajaa ja oman alansa tulevaa rautaista ammattilaista ja kesän aikana pääsette seuraamaan heidän seikkailujaan ja kuulumisiaan blogin puolella.

Ota siis blogi seurantaan, sillä postauksia tulee noin kerran viikossa ja ensimmäinen kirjoitus pärähtää blogiin jo ensi viikolla!