MikkoS800x600.jpgMikko Sariola, vanhempi ekonomisti, rahapolitiikka- ja tutkimusosasto

Olen Mikko Sariola ja työskentelen ekonomistina Rahapolitiikka- ja tutkimusosastolla. Suomen Pankissa aloitin vuonna 2015. Ennen Pankkiin siirtymistä olen ollut valtiovarainministeriössä sekä Suomessa että Ruotsissa ja tehnyt hieman konsultointiakin.

Työni on asiantuntijatyötä. Käytännössä seuraan Suomen taloutta ja teen ennusteita sekä tuotan analyyseja niin sisäiseen kuin julkiseen käyttöön. Tätä työtä en tee yksin vaan yleensä yhdessä kollegojen kanssa tiimityönä. Yhdessä kollegojen kanssa käytämme - ja myös kehitämme - makroekonomistin työkaluja eli makromalleja työmme tueksi.

Yhteistyö onkin minulle tärkeää. Suomen Pankki on Suomessa yksi niistä harvoista työpaikoista, joissa on mittava ekonomistiyhteisö ja jossa voi hyödyntää kansantaloustieteen koulutusta. Tämän olen kokenut tärkeäksi, sillä osaavien ammattiekonomistien kanssa työskentely motivoi minua ja auttaa kehittymään ammatillisesti. Minun kokemukseni on, että ammatillista kehittymistä myös tuetaan Suomen Pankissa. Olen esimerkiksi päässyt osallistumaan maailman eturivin makroekonomistien vetämille kursseille, joille tuskin muuten olisi päässyt.

Suomen Pankki on osa Euroopan keskuspankkijärjestelmää ja siten tarjoaa kansainvälisen näköalapaikan. Tämä näkyy omassa työssäni siten, että pääsen osallistumaan kansainväliseen yhteistyöhön muiden eurooppalaisten keskuspankkien asiantuntijoiden kanssa. 

Elämä ei ole kuitenkaan pelkkää asiantuntijatyötä. Päiväkoti-ikäisen tyttären isänä osaa myös arvostaa työpaikkani tarjoamia joustavia työaikoja.