Hanna HaavanlammiHanna Haavanlammi, vanhempi salkunhoitaja, markkinaoperaatiot-osasto

Olen Hanna Haavanlammi ja työskentelen vanhempana salkunhoitajana Suomen Pankin varainhallintatoimistossa. Päädyin Suomen Pankkiin alun perin aloittaessani kesätöissä sijoitustoiminnan parissa vuonna 2013, jolloin olin juuri aloittanut taloustieteen maisteriopinnot Tampereen yliopistossa. Parasta työssäni ovat monipuoliset ja mielenkiintoiset työtehtävät sekä kansainvälisyys. Sijoitamme Suomen Pankin varallisuutta rahoitusmarkkinoilla ja teemme kauppaa kansainvälisten investointipankkien kanssa. Työssäni olen saanut vastuullisia tehtäviä heti kesätöistä alkaen, minkä olen kokenut todella tärkeäksi ja motivoivaksi. Erityisesti arvostan sitä, kuinka paljon oman osaamisen kehittämistä on tuettu työuran aikana.

Suomen Pankista tekee erityisen sen rooli keskuspankkina ja osana eurojärjestelmää, joka vastaa euroalueen rahapolitiikasta. Kahden viime vuoden aikana olen ollut mukana toteuttamassa rahapoliittisia osto-ohjelmia, mikä on tarjonnut mahdollisuuden päästä seuraamaan rahapolitiikan käänteitä lähempää. Yhteistyö Euroopan keskuspankin ja muiden euroalueen keskuspankkien kanssa on tiivistä ja luo pohjan kansainväliselle työympäristölle.

Kiinnostavien työtehtävien ohella plussaa ovat mukavat työkaverit, joustavat työajat sekä maukas ruoka henkilöstöravintolassa. Kaiken kaikkiaan olen viihtynyt Suomen Pankissa erinomaisesti.