Det ville CashEssentials ta reda på och gav därför Wipplay i uppdrag att kartlägga läget med en fototävling som ställer den fysiska formen av kontanter i blickfånget.

Sedlar, mynt... kontanter är närvarande överallt. Kontanter väcker en massa associationer och denna mångfald återspeglades på ett fint sätt i de tusentals tävlingsbidrag som lämnades in. Vad föreställde fotografierna? Förstorade mynt och sedlar, prislappar, kontroversiella värden m.m.

Kontanter berör allt och alla och de färdas världen runt som en strid ström från en människa till en annan. Tävlingsdomarna var Erick Lacourrège (Banque de France), Manuela Pfrunder (sedelformgivare), Päivi Heikkinen (Finlands Bank), Sam Stourdzé (direktör för fotofestivalen i Arles) och fotograferna Émile Loreaux och Philippe Assalit. De valde ut de bästa fotografierna, av vilka några nu ställs ut här.

CashEssentials är ett diskussionsforum för frågor om betalningar och penningsystem. Wipplay Wipplay är ett franskt uppstartsföretag i fotobranschen.

Bilder från utställningen.