Nicolas Boyer

(c) Nicolas Boyer

Lourdes 2004 (Frankrike)
Här finns mässböner till salu. Principen är enkel: man skriver 5–6 rader som man vill att någon läser upp för en eller för någon när och kär som inte har haft möjlighet att komma till Lourdes.


Thierry Boisson

(c) Thierry Boisson

Cash Point
Travbanen i Galway, Irland


Michel Mahe

(c) Michel Mahe

Uppehåll i Madiorano
Uppehåll i Madiorano, härlig tågresa, sydöstra Madagaskar
På stationen och alla 17 hållplatserna i byarna längs med tågbanan säljer kvinnor och barn granna frukter, munkar och plättar. Här kan resenärerna fylla på sin matsäck för några ariary (den lokala valutan).


Stéphane Boitel

(c) Stéphane Boitel

Money
Tomathandel på torget i Chichicastenango i Guatemala. Torget ligger avsides från turiststråken och lokalbefolkningen går hit för att handla mat. Man kunde stå i timmar och beundra deras färgglada klädsel.


Cédric Roux

(c) Cédric Roux

The Gambler
I Caesar Palace-kasinot var denna man så uppslukad av sin spelautomat att han inte lade märke till mig.


Lucie Hoffmann

(c) Lucie Hoffmann

Dags att njuta frukterna av arbetet!
Denna oförskönade bild är tagen på min arbetsplats. I min kollegas händer har arbetet, det hårda livet och alla ansträngningar för att försörja familjen satt sina spår.


Emmanuel Blivet

(c) Emmanuel Blivet

Mellan två lopp
Travbana i Auteuil
På travbanan i Vincennes rusade denne äldre man inomhus mellan två lopp efter sina sista pengar för att kunna slå vad om den häst som springer hem den största vinsten.


Gérard Gastaldy Andria

(c) Gérard Gastaldy Andria

Utan titel


Valentino Belloni

(c) Valentino Belloni

En ensam bankautomat
Denna bild är tagen i centrum av Bordeaux. Föreställ dig en livlig och pulserande stad bakom dig och en bank framför dig...


Gérard Gastaldy Andria

(c) Gérard Gastaldy Andria

Utan titel


Stéphane de Rouville

(c) Stéphane de Rouville

Lön för fara
I Bangladesh flottas bambustockarna från avverkningsplatsen till marknadsplatsen av orädda ynglingar, som styr bambuflottan med hand- och fotkraft. Det har tagit dem tre veckor att transportera den enorma flottan med 26 000 bambustockar längs floden Meghna. Förmannen Tojomul går fram till en stock och tar fram sin machete för att förstora den knappt märkbara öppning som döljer små plastpåsar med de fem flottarnas löner. Ett ypperligt gömställe för pengarna så att de inte hamnar i händerna på de väpnade dacoiterna som härjar i området.


Pierre Castronovo

(c) Pierre Castronovo

Goa Lawahin Pedenda, överstepräst
Denna bild är tagen i templet Gow Lawah på Bali. Jag hade lyckan att träffa en högt uppsatt präst som besökte området. Först ryggade jag undan för den mystik som omgav honom, men blev sedan fängslad av hans smycken.


Thierry Boisson

(c) Thierry Boisson

Vadslagning
Travbanan i Gowran, Irland


Jean-Christophe Laurent

(c) Jean-Christophe Laurent

Rena pengar