Bloggar BLOGGAR

Finlands Bank publicerar bloggar om aktuella ekonomiska teman. Blogginläggen skrivs av Finlands Banks experter. Nya inlägg publiceras så gott som varje vecka. De synpunkter som framförs i blogginläggen är skribenternas egna och representerar nödvändigtvis inte Finlands Banks officiella hållning.

Twitter TWITTER

Via Twitter förmedlar Finlands Bank dagligen information om aktuella nyheter, publikationer, statistik och evenemang. Intervjuer med medarbetarna och andra användares uppdateringar som tangerar Finlands Banks verksamhetsområde kan också delas på Twitter. De senaste Euriborräntorna och valutakurserna publiceras regelbundet på Twitter. Banken twittrar om ECB-rådets alla penningpolitiska beslut och retweetar Europeiska centralbankens inlägg om samarbetet inom Eurosystemet.

LinkedIn LINKEDIN

Linkedin använder Finlands Bank för att profilera sig som arbetsgivare och annonsera ut lediga tjänster och för att dela artiklar och bloggar om teman som Finlands Bank behandlat. Medarbetarna har också sina egna Linkedinprofiler som de använder som offentliga meritförteckningar. Linkedinkontot uppdateras av rekryterarna vid personal- och ekonomistyrningsbyrån och av kommunikationsenheten.

SlideShare SLIDESHARE

Finlands Bank delar medarbetarnas aktuella PowerPoint-presentationer via sitt Slideshare-konto. 

YouTube YOUTUBE

YouTube lägger banken upp videofilmer om bankens och Eurosystemets verksamhet och videoupptagningar från olika evenemang. Videofilmerna används i  olika kampanjer, såsom i samband med introduktionen av nya eurosedlar.

Flickr FLICKR

Via Flickr tillhandahåller Finlands Bank fotografier för medierna och allmänheten.

FacebookFACEBOOK

Finlands Banks Facebookkonto uppdateras med information om ekonomiska teman som tangerar Finlands Banks verksamhet.

Finlands Banks myntmuseum och bibliotek har bägge egna Facebookkonton. Myntmuseets Facebook-sida uppdateras med information om museets utställningar och evenemang. På bibliotekets Facebooksida finns information om bland annat bibliotekets samlingar och öppettider.

Instagram

Både Finlands Bank och Myntmuseet kan följas på Instagram.